Since December I didn't do a coffee post and I love writing about my newest coffee spicing discoveries. Meanwhile I did try ''bulletproof'' coffee and I will write a post about it soon. I actually did like bulletproof coffee, but I think it is too much to drink it every day, knowing how much butter goes in the recipe.
Every morning I have my usual cup of coffee with a bit of milk. Recently I started drinking soy (I tried almond as well, I like it, still I like soy more) instead of regular milk and I didn't add it to my coffee, I only drank it on its own or had it with my cereals.
At first I was only buying vanilla flavoured soy milk, which was quite sugary so I didn't like the way it tasted with coffee. Of course, sugary taste was the main problem, I don't like sugar in my drinks (except for Coce, which is basically only sugar), especially artificial sweeteners they add to healthy drinks so they can say they're sugar free. However I was just transitioning to soy milk and vanilla flavour did make it easier. One time I couldn't find soy milk with vanilla so I got regular soy milk. Naturally, I tried it in my coffee and I love it! It makes your coffee tastes so good, better than normal milk. Also, it makes it incredibly creamy.
Conclusion is: coffee is way better with soy milk.
Another tasty drink I discovered quite recently is Teekanne Rooibos Vanilla tea. I have to admit I've never ever heard of rooibos tea before. It's an African plant known for its great properties and mild taste. I drink a lot of tea and have tasted a lot of different mixtures and this is the best tea I tasted in my life! Taste is amazing, it smells more like a beauty product than like tea. I got so addicted to this tea, I drink it every day.

Have you tried soy milk with coffee, or rooibos tea? What were your impresions?



Još od decembra nisam napisala post vezan za kafu, a mnogo volim da pišem o svojim novim otkrićima u domenu kafe. U međuvremenu sam probala čuvenu ''bulletproof'' kafu i napisaću post i o njoj uskoro. Meni se zapravo dopala, ali smatram da je previše piti je svakodnevno, posebno zbog količine putera koja joj se dodaje. 
Svakog jutra popijem svoju uobičajenu šolju kafe sa malo mleka. Skoro sam počela da pijem sojino (probala sam i bademovo, takođe je lepo, ali sojino je lepše) umesto običnog mleka i nisam ga dodavala u kafu, pila sam ga samo ili sa muslijem.
Na početku sam kupovala samo sojino mleko sa ukusom vanile, koje je bilo dosta slatko pa mi se nije svidelo sa kafom. Naravno, taj slatki ukus je bio i najveći problem, ne volim šećer u pićima (osim Koka-kole naravno koja i jeste uglavnom šećer), posebno ne volim veštačke zaslađivače koje dodaju zdravim pićima da bi mogli da kažu da su bez šećera. Ipak, tek sam prelazila na sojino mleko a ukus vanile je pomagao u prelaznom periodu. Jednom nisam mogla da pronađem mleko sa ukusom vanile pa sam kupila obično. Prirodno, probala sam ga u kafi i mnogo mi se svidelo! Daje divan ukus kafi, bolji nego kad se doda obično mleko. Takođe pravi kafu neverovatno kremastom.
Zaključak: kafa je mnogo bolja sa sojinim mlekom.
Drugo ukusno piće koje sam otkrila skoro je Teekanne Rooibos Vanilla čaj. Moram da priznam da nikada pre nisam čula za rooibos čaj. To je afrička biljka poznata po sjajnim svojstvima i blagom ukusu. Ja pijem dosta čaja i probala sam razne mešavine i ovo je najlepši čaj koji sam probala u životu! Ukus je neverovatan, miriše više kao neki kozmetički proizvod nego čaj. Postala sam zavisna od ovog čaja, pijem ga svakog dana. Može da se nađe u Liliju, a pretpostavljam i u supermarketima.

Da li ste probali sojino mleko u kafi ili rooibos čaj? Koji su utisci?