For me cleansing is the most crucial skincare step. If I don't cleanse well my skin will break out or look dull and unhealthy after a while. Although my skin is oily, I don't always use cleansers for oily skin. These two are the best I've used in a while, I really like both of them and my skin always looks amazing when I use them. If you are looking for a perfect cleanser I highly recommend these, they proved to be great for my oily skin, while being super gentle so I believe they will work for even the most sensitive skin.

Save: I honestly can't believe you can get a cleanser this great for this price! Usually I'm not someone who thinks only expensive products are good, but my experience proved that normally you do need to pay a bit more for a great cleanser. Bioten is one of my favourite skincare brands and I've never found a cleanser like this from a brand that's not high end. It's their Cleansing Gel-cream for dry and sensitive skin. This cleanser is paraben and soap free and contains cotton extract (cleansers with cotton are usually great for my skin). I have to say this is another product a lot of other bloggers recommended so I had to try it. Smell is very nice, I always love how Bioten products smell. It took me a while to get used to this cleanser because I don't normally use soap free cleansers, it foams only a bit, which is expected from a this kind of cleanser.
Still, it will clean your skin very well. Sometimes I do like to cleanse three times with this one, but only when I had a lot of makeup on or I feel my skin is dirty. It's so gentle I think it will be perfect for sensitive skin, after all it was made for dry and sensitive skin. 
At first I thought it won't be enough for my oily skin until the cleanser proved me wrong. If you have oily skin you can still give it a go.

Splurge: You might have seen this one in my January favourite post. It's the Decleor 3 in 1 Hydra-radiance smoothing&cleansing mousse. I really like Decleor products as well and I loved this cleanser. It's a bit more harsh than Bioten cleanser and it cleanses very well and makes my skin smooth and silky. You can read the whole review here




Čišćenje mi je jedan od najbitnijih koraka u nezi kože. Ako ne čistim lice temeljno, izađu mi bubuljice i koža mi posle nekog vremena izgleda nezdravo i sivo. Iako imam masnu kožu, ne koristim uvek gelove za čišćenje koji su namenjeni ovom tipu kože. Ova dva su najbolji koje sam koristila u poslednje vreme, i jedan i drugi mi se jako sviđaju i lice mi uvek divno izgleda kada ih koristim. Možda ste u potrazi za savršenim gelom za čišćenje i preporučujem oba, stvarno su se dobro pokazali na mojoj masnoj koži, dok su i dalje jako nežni pa mislim da će odgovarati i najosetljivijoj koži.

Jeftiniji: Iskreno, ne mogu da poverujem da za ovu cenu može da se kupi ovako dobar gel za čišćenje! Inače nisam neko ko veruje da je potrebno da proizvod bude skup da bi bio dobar, ali me je iskustvo naučilo da je to obično tako kada se radi o gelovima za čišćenje lica. Bioten mi je jedan od omiljenih brendova za negu kože i nikada nisam pronašla gel za čišćenje koji mi se ovoliko sviđa a da nije skup, ili da ga ne proizvodi izvikan brend. U pitanju je njihov Cleansing Gel-cream za suvu i osetljivu kožu. Ovaj gel nema parabene i sapun, a sadrži ekstrakt pamuka (gelovi za čišćenje sa pamukom obično odgovaraju mojoj koži). Moram da kažem još i to da je ovaj proizvod pohvalilo dosta drugih blogerki pa sam zbog toga morala da ga probam. Miris je jako lep, uvek mi se dopada kako Bioten proizvodi mirišu. Bilo mi je potrebno malo vremena da se naviknem na gel, samo zato što inače ne koristim gelove bez sapuna. Malo peni, što je i očekivano od ove vrste gela. Ipak, jako dobro očisti kožu. Ponekad volim da očistim lice tri puta ovim gelom, ali samo kad nosim puno šminke ili ako mi je na licu dosta nečistoća. Toliko je nežan da mislim da bi bio savršen i za osetljivu kožu, na kraju krajeva namenjen je suvoj i osetljivoj koži. Prvo sam mislila da neće biti dovoljan sa moju masnu kožu, ali je gel dokazao suprotno. Ako imate masnu kožu i dalje preporučujem da ga probate. 

Skuplji: Možda ste videli ovaj gel u mom postu sa omiljenim proizvodom u januaru. To je Decleor 3 in 1 Hydra-radiance smoothing&cleansing mousse. Takođe mi se jako sviđaju Decleor proizvodi i volim ovaj gel. Malo je jači od Bioten gela, dosta dobro čisti  i od njega mi je koža glatka i svilenkasta. Možete da pročitate celu recenziju ovde