I finally tried these lovely Essence Long lasting lipsticks everyone is raving about. Like always I think you need at least two shades to test out the product properly, so I picked the ones I thought I'll wear the most. Both have similar texture, very creamy, but long lasting. I've been wearing them a lot lately and I'm pretty happy with the way they look and feel on the lips. You need two layers to get the right colour and a good thing is you can apply them without a lip liner (with a bit of practice). In the photos I'm wearing two layers of lipstick without any lip liner. I managed to get the lip shape I wanted using only the lipstick which is something you can't do with every lipstick. The shades I've tested are 13 Love me (on the left) and 04 On the catwalk! (right).

Love me is pale pink that is not pigmented a lot, so it can be transparent if you wear one layer. As expected, it isn't long lasting as much as darker shades, but I still think it's a nice lipstick that you can wear with almost all makeup looks.

On the catwalk! is the shade I adore, dark, creamy, meat colour. Since I got it I've been wearing it almost all the time. It's one of those rare lipsticks that is not drying, but lasts very long. 

I have to say Essence lipsticks surprised me, they are very good and wearable. Packaging is also a huge plus, sturdy and practical and they don't have a smell, I know a strong lipstick scent can bother some people.

Have you tried these lipsticks? What are your impressions?


Konačno sam pobala ove divne Essence Long lasting karmine koje svi hvale. Kao i uvek, mislim da je potrebno probati bar dve nijanse da bi se lepo testirao proizvod, tako da sam izabrala one za koje sam mislila da ću ih najviše nositi. Obe imaju sličnu teksturu, jako kremastu, ali trajnu. Nosila sam ih dosta u poslednje vreme i prilično sam zadovoljna time kako izgledaj i osećajem na usnama dok ih nosim. Potrebno je naneti dva sloja da bi se dobila zadovoljavajuća boja, a odlična stvar je i to što možete da ih koristite i bez olovke za usne (uz malo vežbe). Na fotografijama nosim dva sloja karmina bez olovke za usne. Uspevam da dobijem oblik usana koji želim samo uz pomoć karmina što je nešto što ne može da se postigne sa svakim ružem. Nijanse koje sam probala su 13 Love me (levo) i 04 On the catwalk! (desno).

Love me je bledo roze boja koja nije toliko pigmentovana, pa je providna ako se namaže samo jedan sloj. Kao što je očekivano, nije toliko trajna kao tamnije nijanse, ali mislim da je ovo lep ruž koji može da se nosi uz svaku šminku na očima.

On the catwalk! je nijansa koju obožavam, tamna, kremasta, boja mesa. Od kada je imam nosim je skoro sve vreme. Ovo je jedan od onih retkih ruževa koji ne isušuju, ali dugo traju.

Moram da priznam da su me Essence karmini iznenadili, jako su dobri i nosivi. Pakovanje je takođe veliki plus, čvrsto i praktično. Karmini nemaju miris, znam da jak miris karmina smeta nekim ljudima.

Da li ste probali ove karmine? Koji su vam ustisci?




Bloglovin Google+ Instagram Twitter