Most of the time I'm not fascinated by mascaras. I find the one I like, use it up and buy it again. From time to time I'll try some new ones to spice tings up a bit, but they are all pretty much the same to me. 
This time I was positively surprised when I got the Twist up the volume mascara from Bourjois. A friend recommended it and I had to try it. 

Basically, what you do is twist the wand so you can get both the length and volume with a same brush. It works like magic and I'm officially hooked! The brush is made of silicone, which is the type I prefer, and it picks up just the right amount of product. I first use the longer brush (number one) to get the length and then the shorter one (number two) for volume. All you need to do is to twist the wand and the brush will transform. It's very handy and easy to use.

I got the colour 21 Black (white cap) and it's also available in Ultra black (gold cap). Formula is the same like other Bourjois mascaras I've tried, curling, long lasting and it doesn't clump. I find that Bourjois mascaras are a bit harder to remove, so that might be a problem for people who don't like tedious makeup removal.

I think I'll stick to this mascara for now and I can't believe how a little trick like this can make such a big difference! Definitely a mascara worth trying out and a product I will repurchase more than once.



Uglavnom me maskare posebno ne fasciniraju. Pronađem onu koja mi se sviđa, potrošim je i ponovo kupim. S vremena na vreme probam još neke nove da malo promenim, ali uglavnom mi sve deluju isto.
Ovog puta sam bila pozitivno iznenađena kada sam otkrila Bourjois Twist up the volume maskaru. Drugarica mi je preporučila i morala sam da je probam.

Jedino što je razlikuje od ostalih je četkica koja se podešava tj. okreće pa i volumen i dužina mogu da se dobiju uz pomoć iste četkice. Radi kao da je magična i zvanično me je kupila! Sama četkica je napravljena od silikona, što je tip četkice koji najviše volim. Pokupi taman dovoljnu količinu proizvoda za jedno nanošenje. Ja prvo koristim dužu četkicu (obeleženu brojem jedan na pakovanju) da dobijem dužinu trepavica pa zatim kraću (obeleženu brojem dva) za volumen. Jednostavno okrenete gornji deo na poklopcu i četkica se transformiše. Jako je praktična i lako se koristi.

Boja koju sam ja izabrala je 21 Black (beli poklopac), takođe postoji i u verziji Ultra black (zlatni poklopac). Formula je ista kao kod ostalih Bourjois maskara koje sam probala, lepo uvija, dugo traje i ne pravi grudvice. Bourjois maskare su uvek teže za skidanje, pa to može da predstavlja problem ljudima koje zamara komplikovano skidanje šminke.

Mislim da ću se za sada držati ove maskare i ne mogu da verujem kako mali trik kao što je ovaj može da napravi toliku razliku! Ovo je definitivno maskara koju vredi probati i proizvod koji ću sigurno ponovo kupovati.