12/01/2015

Golden Rose Vision lipsticksSome time ago I tried Golden Rose lipsticks for the first time. Before I've only used their nail polishes and I loved them. Actually for years I've been Golden Rose nail polishes addict, all until I discovered OPI. But that's a whole different story. Velvet matte lipsticks were the ones that caught my attention first. My sister bought one and after I've tried it I bought the same colour for myself (number 14 in case you were wondering). I was really surprised how good this lipstick was, and other shades of Velvet matte I've tried afterwards.

I liked them so much I had to give a chance to some other Golden Rose lipsticks as well. Next on the list were the Vision lipsticks. You get the same amount of product as with Velvet matte, the bullet is longer, but size of the actual lipstick is the same. I have to say I prefer Velvet matte's packaging, it's sturdier and more practical.

Now onto the texture itself. This is one of the weirdest lipstick textures I've ever tried. The lipstick is very creamy, but sometimes it can dry your lips out. I don't know how this happens, I've never had this problem with Velvet matte lipsticks. Be careful while choosing your shade, because there is a big difference between the colour in the bullet and the shade you get when you apply it. When I picked the colours 125 and 141 I thought I was getting dark purple and brown, but instead I ended up with pink and burgundy. This was entirely my fault because I didn't swatch the colours first (I was used to accurate colour you get with Velvet matte), so you make sure you do that before purchasing these. In the photos you can see how the colours look (in the first three I'm wearing number 125 and number 141 in the rest).

The colour applies nicely and stays put well, not super long, but it doesn't smear after couple of minutes either. I do blot it with translucent powder so it will last a bit longer. It isn't as long lasting as Velvet matte, obviously it is a lot creamier, but it has a nice shine to it that looks beautiful on the lips. These are not my favourite lipsticks ever, still I like them for everyday wear and makeup experimenting. Colour range is great so you can find a shade you like for sure, just don't forget to test the lipstick first to make sure that's the colour you want. Vision lipsticks are very affordable so it pays off to give them a chance. I like to play around with them and apply couple of layers while blotting every layer with translucent powder. This way you get the colour that's very similar to the one in the bullet and lipstick itself will lasts a lot longer.

What do you think, have you tried these?Pre nekog vremena prvi put sam probala Golden Rose karmine. Ranije sam koristila samo njihove lakove i obožavala sam ih. Godinama sam bila zavisnik od Golden Rose lakova, sve dok nisam otkrila OPI. Ali to je potpuno druga priča. Velvet matte karmini su mi prvi privukli pažnju. Moja sestra je kupila jedan i pošto sam ga probala morala sam i sama da kupim isti (nijansu broj 14 ako ste se pitali). Bila sam zaista iznenađena koliko je ovo dobar karmin, kao i ostale Velvet matte nijanse koje sam posle toga probala.

Toliko su mi se svideli da sam dala šansu još nekim Golden Rose karminima. Sledeći na listi je bio Vision lipstick. U pakovanju se dobije ista količina proizvoda kao i sa Velvet matte karminima, pakovanje jeste duže ali veličina samog karmina je ista. Moram da kažem da preferiram Velvet matte pakovanje, čvršće je i praktičnije.

Što se same formule tiče, ovo je jedna od najčudnijih tekstura karmina koju sam ikada probala. Karmin je veoma kremast, ali ponekad može da vam isuši usne. Ne znam zašto se to dešava, nikada nisam imala ovaj problem sa Velvet matte karminima. Budite pažljivi kod izbora nijanse, razlika između boje u pakovanju i one koja se dobije na usnama je velika. Kada sam izabrala boje 125 i 141 mislila sam da sam kupila tamnu ljubičastu i braon, a umesto toga dobila sam pink i bordo. Ovo jeste bila moja krivica, nisam probala boje pre kupovine (naviknuta na identičnu boju koju dobijete sa Velvet matt ružem), pa to obavezno uradite kada budete kupovali ove karmine. Na fotografijama možete da vidite kako ove dve nijanse izgledaju (na prve tri nosim broj 125 i broj 141 na ostalima).

Boja se fino nanosi i dugo ostaje na usnama, ne predugo, ali se ni ne razmaže posle nekoliko minuta. Ja matiram karmin bezbojnim puderom da bi trajao još duže. Nije trajan kao Velvet matte, naravno, dosta je kremast, ali to mu daje lep sjaj koji divno izgleda na usnama. Ovo nisu moji omiljeni karmini, ali sviđaju mi se za svaki dan i eksperimentisanje sa šminkom. Izbor boja je sjajan pa sigurno možete da pronađete boju koja vam se sviđa, samo obavezno probajte tester da biste bili sigurni da je to boja koju želite. Vision karmini su vrlo pristupačni pa se isplati dati im šansu. Volim da se ''igram'' sa njima i nanesem nekoliko slojeva i svaki matiram puderom. Ovako se dobije boja vrlo slična onoj u pakovanju i sam karmin duže traje.

Šta vi mislite? Da li ste probali ove karmine?
SHARE:

11 comments

 1. Ja se za sada još uvek držim Velvet karmina, mada su meni njihova pakovanja loša i labava. Međutim cena ovih je dosta mala ako se nevaram pa ću verovatno uzeti neki da vršim eksperimente sa njim :P .

  ReplyDelete
  Replies
  1. Zamisli onda Vision pakovanja koja su još gora. :D Ali cena jeste mala pa se isplati probati ih. :)

   Delete
 2. Meni se svidja kako ti oba ruza stoje :). Imam 105 i 113, prvi sam prosledila jer se na mojim usnama prakticno nije ni video (boja mesa), a drugi je bas lepa tamnocrvena nijansa, i slazem se da imaju neobicnu teksturu, vrlo su kremasti i sjajni na usnama a onda se suse u neki polumat, ali mene nisu isusivali. Velvet Matte su i meni bolji. Kristina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala! Zaista čudna tekstura, ali izbor nijansi me je kupio. :)

   Delete
 3. Sta si koristila za konturiranje na ovim fotografijama? hajlajter mi se posebno dopada :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. MAC Rosy Outlook Pro longwear rumenilo i Essence Cinderella hajlajter. Hajlajter je bio iz ograničene serije pa ga više nema u Liliju i DM-u, ali sam ga videla u Mauricius parfimeriji u Terazijskom prolazu kad sam poslednji put bila. :)

   Delete
 4. Da li je u redu da ti ostavimo i po koji request za buduce postove? Recimo, ja bih volela savet oko toga koju sminku izabrate u Sefori da je pouzdano dobra a da se ne plati prevse. Takodje, ako znas gde se kod nas mogu nabaviti brendirani proizvodi (postoji li neki sajt preprodavaca smike koji prodaje originale i pouzdan je? Ukoliko si imala iskutva sa pomenutim)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Naravno! Vrlo rado ću pisati o svemu što vas zanima. :) Ostavljajte request-ove u komentarima ili mi šaljite na mejl. Post o mojim omiljenim proizvodima koje proizvodi sama Sephora sam napisala ranije, evo ga ovde: http://www.beautyfineprint.com/2014/10/top-10-products-from-sephora.html, ali napisaću novi uskoro jer u ovom nisam pominjala proizvode ostalih brendova koji se u Sephori prodaju, a i post je samo na engleskom.
   Nisam nikada naručivala sa takvih sajtova (ili grupa na Fejsbuku) jer mi je šminka uvek delovala kao da nije originalna (recimo MAC palete sa 60 senki itd. :D) pa sam ih preskakala, mislim da je bolje kupiti neki povoljniji brend kao što je Essence ili NYX koji su provereni nego posle razmišljati da li je proizvod original ili ne. Naručujem sa stranih sajtova kao što su feelunique.com, lookfantastic.com i hqhair.com. Sa njima sam uvek imala sjajna iskustva, a i često imaju sniženja pa može fino da se prođe i sa cenom. Šiping je besplatan, a feelunique vrši i povraćaj carine i PDV-a (što kod nas često naplate) pa se zaista isplati naručivati kod njih. :)

   Delete

Feel free to share your thoughts!