While the holidays are approaching we all have the need to dress festive and do our makeup accordingly. Well, at least I do, but I'm a bit obsessed with Christmas and I love the Holiday vibe a lot. Normally most of my red lipstick wearing days are in December and I truly enjoy a nice red lip. No, I don't have a lipstick colour scheme and plan for every month, I just tend to grab the reds the most around holidays. I guess all that Christmas fueled marketing takes its tool on my subconscious. 

Anyways, let's get back to the makeup. I picked the biggest cliche of holiday makeup looks, gold eyeshadow with a red lip. This was my number one option not because of the laziness or the lack of creativity, it's simply because this look is wearable, looks good on everyone, I do really wear it, and it is easy to do. And I wanted for you to be able to recreate this look and to have a makeup idea for all the parties, family gatherings or just days around Christmas. For my hair I did a variation of two braids wrapping around the head, which is a style I like to wear a lot. New Year's eve makeup look is also coming up, so stay tuned for that.



Dok nam se praznici približavaju svi imamo potrebu da se oblačimo u novogodišnjem duhu i šminkamo u skladu sa tim. Pa, bar ja imam, ali ja sam pomalo opsednuta praznicima i dosta uživam u njima. Najveći broj dana tokom kojih nosim crveni karmin je u decembru, i zaista volim lep, crveni ruž. Ne, nemam šemu i plan nošenja karmina po mesecima, jednostavno najčešće posegnem za crvenim nijansama oko praznika. Verovatno je sav ovaj novogodišnji marketing ostavio posledice u mojoj podsvesti.

Nego, da se vratimo na šminku. Izabrala sam najveći kliše što se prazničnog izgleda tiče, zlatnu senku sa crvenim usnama. Ovo je bila moja prva opcija, ne zbog lenjosti i nedostatka kreativnosti, već zbog toga što je ovaj izgled nosiv, lepo stoji svima, lako je postići ga, i ja lično volim ovako da se šminkam. Takođe, želela sam da pokažem šminku koju možete sami da postignete i da imate ideju za šminkanje za sve izlaske, porodična okupljanja ili, jednostavno, dane oko praznika. Što se kose tiče, uradila sam neku varijaciju na dve pletenice obmotane oko glave, što je frizura koju često nosim. Šminka za Novu godinu će biti na blogu u posebnom postu koji možete da očekujete uskoro.



Rimmel Fix&Protect makeup primer
Rimmel Match perfection foundation 103 true ivory
Rimmel Stay Matte Long lasting pressed powder 001 Transparent
Bourjois Healthy mix Correcting concealer 51
MAC Rosy Outlook Pro longwear blush
Essence Cinderella Highlighter powder
Sigma Eye shadow base Persuade
Urban Decay Naked I palette, shade Half baked
L'Oreal Color infaillible eyeshadow 013 Burnning black
Bourjois Liner Pinceau Liquid eyeliner 32 Noir beaux-arts
Bourjois Kohl&Contour eye pencil 72 Noir Expert
Bourjois Twist up the volume mascara Ultra black edition
Aura lipliner in the colour 43
MAC Viva glam I lipstick
NYX Eyebrow Marker in the colour Deep