A coat that goes in and out of style, but is always popular mostly because it's warm and practical. Parkas are all  around and have been present in fashion shows, editorials and, of course street style outfits for years. At first this seems to be quite simple and (not so chic) piece of clothing, but once you get your own parka and start wearing it, you notice how versatile and wearable it actually is.

The combo I like the most is the one with high boots (even knee high, why not) and a pair of shorts or a skirt. You can also play around a bit and wear it with a dress or jeans. When you pair it with jeans add a scarf and a belt over the coat, for a fashionable look.

Although I'm not normally a fan of wearing over the knee boots with shorts, that's what I did here because it looked good. I'm still in my winter blackish colour scheme, that will probably change once the Spring weather is finally here. 



Jakna koja stalno izlazi ''iz mode'' i ponovo se u nju vraća, ali je uvek popularna ponajviše jer je topla i praktična. Parke su svuda oko nas i nekoliko godina unazad često ih viđamo na revijama, u editorijalima, i, naravno, u okviru kombinacija ulične mode. Na prvi pogled ovo je jednostavan odevni komad koji nije šik, ali čim nabavite svoju parku i počnete da je nosite, primetite koliko je nosiva i laka za kombinovanje.

Kombinacija koju ja najviše volim uključuje čizme (čak i one preko kolena, što da ne) i šorts i suknju. Možete da probate i nešto drugačije i nosite je sa haljinom ili farmerkama. Kada je uparite sa farmerkama, dodajte i neobičan šal i kaiš preko parke za elegantniji izgled.

Iako obično nisam ljubitelj nošenja čizama preko kolena sa šortsevima, ovde sam ih uparila jer mi je  lepo izgledalo. I dalje sam u svojoj zimskoj fazi crne boje, to će se verovatno promeniti čim dođe pravo prolećno vreme.


Zara parka, similar here
GAP turtleneck, similar here
Bershka shorts, similar here
DVF bag, similar here
Zara boots, similar here
Asos belt
Casio watch

Photos by Ana (beautystuffbyana)