September is the month when it's all about back to school tips, when it comes to makeup, outfits, and most importantly, studying tips. I've always loved school and studying, mainly because I'm really curious and like learning new things. Here are some of my studying and school tips.

Learn at school

You've probably heard this many times before from your parents and teachers, but it really is true. Focus in your classes and try to learn as much as you can at school. This way it will be easier for you to remember all the lessons while you are studying at home.

Focus

When you start studying, try to focus as much as you can only on that. Don't think about other things, don't check your social media accounts, apps or mails. Do all of that when you are done with studying.

Cancel out all distractions

Leave your phone at the safe distance and if you are using your computer, use it only for school work. Even when you are taking a break don't go on Youtube or Facebook, you'll end up in an endless spiral of reading or watching unnecessary things.

Make it fun

In order to enjoy studying, you'll need to find a way to make it fun. Learning about a certain period in history? Google it to see how people lived or dressed, it will be easier to imagine that time. Having a problem with a math lesson? Ask a friend who's good at math to help you. When I was at school I helped a lot of my classmates with biology and chemistry.

Spice up your stationery

Neon post its, interesting notebooks and pens in different colours will make things more interesting. I always had nice notebooks with different pretty designs and that helped a lot. Pigna nature and mandala nooteboks were my favourite.

What are your studying tips?



Septembar je mesec kada je sve u duhu povratka u školu, kada se radio o šminkanju, odeći, i što je najvažnije, savetima za učenje. Uvek sam volela školu i učenje, većinom jer sam jako radoznala i volim da saznajem nove stvari. Ovo su neki od mojih saveta što se škole i učenja tiče.

Učite u školi

Verovatno ste milion puta ovo čuli od profesora i roditelja, i zaista jeste istina. Skoncentrišite se na časovima i probajte što više da zapamtite u školi. Tako ćete se lakše setiti lekcija dok učite kod kuće.

Skoncentrišite se

Kada počnete da učite skoncentrišite se samo na to koliko god možete. Nemojte da razmišljate o drugim stvarima, ili da proveravate društvene mreže, aplikacije i mejlove. Sve to može da sačeka dok završite sa učenjem.

Uklonite sve što vas ometa

Ostavite telefon na bezbednoj udaljenosti i ako koristite kompjuter, stvarno se potrudite da to bude samo za potrebe učenja. Čak i kada pravite pauzu nemojte da uđete u zamku i odete na Jutjub ili Fejsbuk, samo ćete da upadnete u crnu rupu čitanja i gledanja nepotrebnih stvari.

Napravite učenje zabavnim

Da biste uživali u učenju, ono mora da vam bude zabavno. Ako učite o određenom periodu u istoriji, guglujte ga da biste videli kako su ljudi živeli i oblačili se, biće vam lakše da zamislite to vreme. Imate problem sa matematikom? Pitajte nekog prijatelja kome matematika dobro ide da uči sa vama. Kada sam ja išla u školu objašnjavala sam ljudima iz odeljenja biologiju i hemiju.

Nabavite lep pribor

Lepljivi papirići u neon bojama, zanimljive sveske i neobične olovke će učiniti učenje interesantnijim. Uvek sam volela da imam zanimljive sveske sa lepim dizajnom i to mi je pomagalo da volim školu. Pigna nature i mandala sveske su mi bile omiljene.

Koji su vaši saveti za učenje?




Follow my blog with Bloglovin