Today's post is gonna be a little different because I wanted to write about a thing that's been on my mind lately. I started noticing it recently and I've been thinking about it a lot. That thing is creativity.

Well, more specifically how creativity is the thing you need in your job and life more than ever before. 

I remember how in primary school creativity was something we thought about only during art classes and arty assignments. Your school was maybe different, but that's how the things were in mine. I certainly wasn't brought up this way, my mum created different art projects for us every day, we made everything from a cardboard Pocahontas's village (this was in the prime time of Disney's Pocahontas) to Chanel inspired blazers for my sister and me. Mine was red with navy and hers navy with red, in case you wondered.

Anyways, despite the atmosphere in school I grow up believing I was quite creative. In high school I was always keeping myself busy with all these different projects, it felt natural to me but now I see it wasn't something everyone did. A huge shift for me happened when I decided I wanted to go to law school (that's probably a one thing you didn't know about me). Only my best friend thought it was a bad idea and she told me she thinks I'm way to creative for that. Later I'll realize she was the only one who truly knew me, when I decide to leave law school and start studying art history (one of the best decisions I've ever made in my life!!).

In law school I learned who I am and what I want from my life. That I wasn't someone who wants to sit in an office from 9 to 5 (although I completely understand people who want that), that I need to be able to work on creative projects every day, projects that will allow me to express myself and let me grow. And now we finally come to the point of this post.

While running my blog (especially in the past couple of months) I've realized how much the world is relying on creativity. 

We are constantly improving and growing, learning new things and discovering new technologies. And that's all thanks to the individuals who are not afraid to think outside of the box. A decade ago we didn't even have Instagram and now we are all curators of our feeds, employing our imagination and art sense on daily level.  The example may be a bit too simple, but it goes for everything from our jobs to personal life. Maybe we are not living in the safest times, or the richest of the times, but we are for sure lucky enough to be living in the era of creativity.




Današnji post će biti malo drugačiji jer sam htela da bišem o stvari koja mi je trenutno zanimljiva. Počela sam nedavno da je primećujem i da razmišljam o tome. Radi se o kreativnosti.

Bolje rečeno, o tome kako je kreativnost počela da bude stvar koja nam je u životu i poslu potrebnija nego ikad. 

Sećam se da je u osnovnoj školi kreativnost bila nešto o čemu smo razmišljali samo za vreme likovnog ili zadataka u vezi sa crtanjem. Možda je vaša škola bila drugačija, ali tako je bilo u mojoj. Ja lično nisam tako vaspitana, moja mama je svakog dana sa nama radila na različitim zanimljivim projektima, pravile smo sve od kartonskog sela za Pokahontas (ovo je bilo u vreme najveće popularnosti Diznijeve Pokahontas) do blejzera inspirisanih Šanel dizajnom za mene i moju sestru. Moj je bio crveni sa mornarski plavim, a njen mornarsko plavi sa crvenim, u slučaju da vas zanima.

Bez obzira na školsku atmosferu ja sam odrasla u uverenju da sam prilično kreativna. U srednjoj školi sam stalno zanimala sebe raznim projektima, to mi je bilo prirodno, ali sada vidim da nisu svi tako nešto radili. Velika promena za mene desila se kada sam odlučila da studiram prava (ovo je verovatno nešto što niste znali o meni). Samo je moja najbolja drugarica mislila da je to loša ideja i rekla mi je da smatra da sam previše kreativna za taj fakultet. Tek kasnije sam shvatila da je ona jedina koja me je istinski poznavala, u periodu kad sam odlučila da napustim prava i počnem da studiram istoriju umetnosti (jedna od najboljih odluka koje sam u životu donela!).

Na pravima sam shvatila ko sam i šta želim od života. Da nisam neko ko želi da sedi u kancelariji od 9 do 5 (iako u potpunosti razumem i ljude koji to žele), da mi je potrebno da radim nešto kreativno svakog dana, nešto što mi omogućava da se izrazim i konstantno radim na sebi. I konačno dolazimo do poente ovog posta.

Od kada imam blog (posebno u poslednjih nekoliko meseci) shatila sam koliko se ovaj svet oslanja na kreativnost. 

Stalno se razvijamo i rastemo, učimo nove stvari i otkrivamo nove tehnologije. I to je sve zahvaljujući ljudima koji se ne plaše da razmišljaju drugačije. Pre deset godina nismo ni imali Instagram, a sada smo svi kustosi svojih stranica, i svakog dana koristimo svoju maštu i smisao za umetnost. Primer je malo banalan, ali odnosi se na sve od posla do privatnog života. Možda ne živimo u najsigurnijim vremenima, ili najbogatijim, ali sigurno je da imamo dovoljno sreće da živimo u vreme kreativnosti.



Follow my blog with Bloglovin