Favourite for last month is Bioten Skinnergy Break free! mattifying gel-cream. Out of all the beauty products I always expect the most from my moisturizer. It has to be hydrating, but not to heavy, it can never break me out (or I will never use it again) and it has to be mattifying. Also, SPF is a must. 


When Bioten recently introduced Skinnergy moisturizers I have to say I was pretty excited because I do love Bioten a lot. Still, a small part of me dreaded the idea of trying a new moisturizer, because I found my holy grail moisturizer couple of years ago (read about it here) and every time when I test a new moisturizer it is never as good as that one. So I was deciding whether to try it or not, in Shakespearean manner, and then my friend got me the cream and decision was made for me.
First of all, I will say this is not the most amazing moisturizer ever, but it is pretty good and definitely the product I loved the most in April, which is the reason why it's appearing in the post. These are my impressions about this lovely moisturiser.

-Packaging Very practical and easy to use. It has a lid that opens without twisting and that is always handy and helps you to use the product quicker. It's not a classy, simple tube that most face moisturisers have these days, it's even too bright and vivid for Bioten products, but I like it.

-Smell I just adore the smell, it's fruity and sweet and it makes me look forward to applying this cream every morning.

-Ingredients This cream is paraben, paraffin and colorant free. It does contain alcohol and perfume.

-Absorption Usually I like to apply my moisturizer, leave it on for 15 to 20 minutes for skin to absorb it (while I'm making and eating my breakfast) and then to do my makeup. My skin absorbs this one during that time, 10 to 15 minutes is enough for all the product to be absorbed.

-Texture I have to say it's a bit thick for my taste. Don't get me wrong, it has a light consistency, just thicker than other day moisturisers I like.

-Mattifying  power It does mattify at first and I didn't have a problem with applying makeup over it. However my skin will start to look oily during the day. Not crazy oily so I can manage pulling that look off, but definitely more oily than with other mattifying moisturizers I used. Bare in mind that my skin is very oily and it's almost impossible to keep it completely matte during the whole day.

-Hydration My skin is well moisturized when I use it and it never looked dry or dull in last couple weeks while I was using it.

Bottom line is that this is a great moisturizer for oily skin. It didn't break me out, it kept my skin hydrated and SPF 15 is a big plus. However, it's not great at mattifying and you wont get a super matte look when you use it. Even with that in mind I would buy it again.Omiljeni proizvod prošlog meseca mi je bila nova Bioten Skinnergy Break free! matirajuća gel krema. Od svih proizvoda za negu najviše očekujem od kreme za lice. Mora dobro da hidrira, da ne bude preteška i da mi od nje ne izađu bubuljice (inače je nikada više neću koristiti). Takođe, i da mi skroz matira lice, a obavezan je i zaštitni faktor.
Kada je Bioten izbacio Skinnergy kreme moram da priznam da sam bila uzbuđena zato što jako volim Bioten. Ipak, mali deo mene se plašio isprobavanja nove kreme za lice, zato što sam već pronašla kremu koja mi apsolutno odgovara pre nekoliko godina (ovde možete da pročitate više o njoj). Svakog puta kada probam novu kremu ni jedna mi ne odgovara kao ta. Tako da sam vagala da li da probam Bioten kremicu ili ne dok mi je drugarica nije kupila tako da nisam ni morala sama da odlučim. 
Pre svega želim da kažem da ovo nije najneverovatnija krema svih vremena, ali jeste jako dobra i definitivno je proizvod koji mi se najviše svideo u aprilu, što je i razlog zbog koga se pojavljuje u postu. Ovo su moji ustisci o ovoj divnoj kremici.

-Pakovanje Jako praktično i lako za korišćenje. Ima poklopac koji se otvara na gore i ne mora da se odvrće što je uvek korisno i pomaže da se krema brzo nanese. Nije jednostavna, elegantna tuba koju većina krema ima ovih dana, čak je šarenija i od ostalih Bioten pakovanja, ali meni se sviđa.

-Miris Jednostavno obožavam miris ove kreme, voćkast je i sladak i zbog njega se svakog jutra radujem nanošenju kreme.

-Sastojci Ne sadrži parabene, parafin i veštačke boje, ali sadrži alkohol i parfem.

-Upijanje Obično volim da namažem kremu, ostavim je 15 do 20 minuta da je koža upije (dok doručkujem) i posle počnem da se šminkam. Koža mi upije ovu kremu za to vreme , 10 do 15 minuta je dovoljno da se sva krema upije.

-Tekstura Moram da priznam da je malo teška za moj ukus. Ne kažem da je ovo teška krema, vrlo je lagana, samo teža od ostalih dnevnih krema koje volim.

-Moć matiranja U početku fino zamatira lice i nisam imala problema sa nanošenjem šminke preko kreme. Ipak, efekat nije trajan i tokom dana mi se lice prosija. Ne izgleda strašno masno, šminka mi i dalje deluje pristojno i mogu tako da izguram dan, ali je koža masnija nego sa drugim matirajućim kremama koje sam koristila. Imajte na umu da je moja koža jako masna i skoro je nemoguće održati je matiranom tokom celog dana.

-Hidratacija Koža mi je dovoljno hidrirana i tokom proteklih par nedelja dok sam koristila kremu nije izgledala suvo ili umorno.

Na kraju mislim da ovo jeste dobra krema za masnu kožu. Nisu mi od nje izašle bubuljice, koža mi je bila hidrirana, a SPF 15 koji sadrži je veliki plus. Nije toliko sjajna što se matiranja tiče i sa njom ne može da se postigne skroz mat izgled kože, ali bih je i pored toga ponovo kupila.

Ako želite da pročitate recenzije ostalih krema iz Bioten Skinnergy linije, pogledajte ovaj post na Pudrijerica blogu, jako je zanimljivo napisan i pregledan.