Whether blogging is your full time job, or just a fun hobby, the main thing you should be focusing on is, of course, your content. Most of the time the content doesn't have to be picture perfect or to look like an article from a magazine. Think about it, why do you follow or read the blogs that you do? Is it because they offer sterile well written articles, or because you enjoy the point of view that a certain individual has? For me, it's the second. No matter what the main subject of the blog is, I frequently follow only those blogs that have a soul. I can't stand reading endless copy-paste posts that are copying other blogs or magazines. I try to find those where you can really see author's unique personality. In my opinion, main point of blogs is inspiration. And if something is going to inspire you, it needs to have a spark. With all that being said, even the best of bloggers sometimes get a ''bloggers block'' and need a bit of motivation to keep them going.
People who are truly creative (I like to include myself in the bunch) can find inspiration in literary everything.

So what are the best ways to get inspired? Here are some you can use to get yourself back on the blogging track.

Magazines

I did say blog posts shouldn't look like magazine articles. While this is true, it doesn't mean that magazines won't inspire you. Flick trough editorials, read about art and culture, study the newest makeup techniques or beauty gadgets. You'll get a blog post idea (most of the time multiple ideas!) in no time.

Books

Like I said, if you are creative you can get inspired by anything. Books are the best way to enhance your imagination which will eventually make you come up with some pretty interesting ideas. Not to mention how much fashion and art history books can help you develop your personal taste and style.


Movies and TV shows

While watching the news and TV actually makes you less inspired most of the time, movies and TV shows have the opposite effect. I can't tell you how many times I've gotten truly great ideas from a movie or a TV show, more so, watching my favourite movies and shows puts me in such a good mood in which I am the most creative and productive.

Music

Do I even need to write about this one? Every time you hear your favourite song, you feel so energized and motivated. Also, keep watching music videos, especially the old ones, you'll learn a loot and also get inspired.



Bilo da vam je blogovanje posao ili samo zabavan hobi, glavna stvar na koju treba da se fokusirate je, naravno, sadržaj. U većini slučajeva sadržaj ne mora da bude savršen i da izgleda kao članak iz časopisa. Razmislite malo o tome, zašto pratite i redovno čitate određene blogove? Da li zbog toga što nude sterilne ''dobro'' napisane članke, ili zato što uživate u pogledu na svet i život koji određena osoba ima? Ja se opredeljujem za ovo drugo. Bez obzira na to koja je glavna tema bloga, redovno pratim samo one blogove koji imaju dušu. Ne mogu da podnesem čitanje beskrajnih preslikanih postova koji kopiraju druge blogove ili časopise. Pokušavam da pronađem one u kojima se zaista oslikava ličnost autora. Po mom mišljenju, glavna poenta blogova je inspiracija. I ako nešto treba da vas inspiriše, mora da ima neku iskru. I kada se to sve uzme u obzir, čak i najbolji blogeri ponekad dobiju ''blogersku'' blokadu i potrebna im je motivacija da bi nastavili dalje. Ljudi koji su zaista kreativni (volim i sebe da uključim u tu grupu) mogu da pronađu inspiraciju u bilo čemu 


Pa koji su to najbolji načini za pronalaženje inspiracije? Evo nekih koje možete da koristite da biste se vratili u rutinu blogovanja.

Časopisi 

Jesam spomenula da postovi u blogovima ne bi trebalo da zvuče kao članci u časopisima. Iako ovo jeste istina, ne mora da znači da vas sami časopisi neće inspirisati za blogovanje. Prelistavajte editorijale, čitajte o kulturi i umetnosti, proučavajte najnovije tehnike šminkanja ili novotarije za negu. Dobićete ideju za post (najčešće i više ideja) očas posla.


Knjige 

Kao što sam rekla, ako ste kreativni sve može da vas inspiriše. Knjige su najbolji način da stimulišete svoju maštu što će vas pokrenuti da na kraju smislite neke prilično zanimljive ideje. Da ne spominjem to koliko knjige o modi i istoriji umetnosti mogu da vam pomognu da razvijete svoj lični ukus i stil.


Filmovi i serije

Dok gledanje vesti i ostalog televizijskog programa može samo da vas liši inspiracije u najvećem broju slučajeva, filmovi i serije imaju suprotan efekat. Ne mogu da vam kažem koliko sam puta dobila stvarno sjajne ideje iz filmova ili serija, štaviše, moji omiljeni filmovi i serije me toliko oraspolože da postanem neverovatno kreativna i produktivna.

Muzika

Da li i treba da vam ovo pojašnjavam? Svakog puta kada čujete svoju omiljenu pesmu, toliko se napunite pozitivnom energijom koja vas motiviše. Takođe, gledajte i dobre spotove, posebno starije, dosta ćete naučiti i, naravno, inspirisati se.






Follow my blog with Bloglovin