Happy New Year everyone! I wish you the most amazing year! Now is the time when most people make resolutions and decide to change bad habits or to set up new goals. Most of the time I don't make New Year's resolutions, because when I start thinking about them a thousand things come to my mind and it's practically impossible to fulfill all of them. So I just quit and don't even make a list instead of making one I won't even follow. 
This year I realised there's no need to make a list that long, most of the resolutions are similar and can be all accomplished with just one right resolution. For example if you have a lot of work related goals, they can all follow under ''be better at work'' or ''work harder'' resolution. 
In that spirit, my only resolution is to procrastinate less. No matter how hard I work, I usually procrastinate even harder. I feel like it's the disease of modern society, with all the social media, Internet, TV shows, movies, it's super easy to procrastinate. I'll try to do that less, and focus on finishing all of my work on time. At the end, remember, date is not important for working on yourself, change doesn't to happen on January the first to be a good change.

Srećna Nova godina svima! Želim vam najbolju moguću godinu! Od danas će postovi na blogu biti dvojezični, i na engleskom i na srpskom. Moja ideja kad sam počinjala sa pisanjem bloga bila je da postovi od početka budu na dva jezika. Ali, to je zahtevalo više vremena za pisanje postova pa sam na kraju odlučila da postovi budu samo na engleskom jer tako svi mogu da ih razumeju. Kako je od nastanka mog bloga prošlo skoro godinu dana a poseta iz Srbije je sve više i više, mislim da ti čitaoci zaslužuju da tekst čitaju na svom jeziku. 
Sada je vreme kada ljudi donose odluke i odlučuju da promene loše navike i postave nove ciljeve. Uglavnom ja ne donosim novogodišnje odluke jer čim počinjem da razmišljam o njima hiljadu stvari mi padne na pamet i praktično je nemoguće sve to da ispunim. Pa onda odustanem i ne pravim odluke jer znam da ih neću ni ispuniti. 
Ove godine mi je palo na pamet da nema potrebe praviti dugačak spisak, većina ciljeva koje sebi zacrtamo su slični i mogu da potpadnu pod jednu kategoriju. Na primer ako imate dosta ciljeva koji su vezani za posao, oni svi mogu da potpadnu pod ''biti bolji na poslu'' ili ''raditi vrednije'' kategoriju.
U tom duhu, moja jedina odluka je da odlažem obaveze manje. Bez obzira na to koliko puno radim, puno i odlažem obaveze. To je bolest savremenog doba, sa svim društvenim mrežma, Internetom, serijama, filmovima, jako je lako zanimati se nečim i odlagati obaveze. Ja ću pokušati da to radim manje i pokušaću da sve što mogu završavam na vreme. 
I na kraju, zapamtite, datum nije bitan da bismo radili na sebi, promena ne mora da se desi prvog januara da bi bila dobra promena.