From time to time I like to completely skip using heat on my hair. Maybe you think it's impossible to have perfect hairstyle without heat, but actually you can have an amazing hair if you use foam rollers. Couple of years ago I didn't own neither flat iron or curling iron. Only thing I used for styling were foam rollers. They are incredibly easy to use and here's how I do it.
I wash my hair before I go to bed, let it air dry for a bit while I paint my nails, read, watch some shows or something like that. When my hair is damp it's curling time. Make sure the hair is tangle free, I use Tangle teezer and a brush to brush it well. Next step is sectioning. Count how many rollers you have and make as many sections. Put the top sections up and then curl bottom sections first. I like to hold the roller vertically and then I curl the hair section around it, starting from the rot. When the hair is wrapped around it I secure the roller in place. Some rollers have clips and those are the easiest to use, you just clip them in place. These in the photo are a different kid, I'm trying them right now, they have a wire inside so you bend a roller and the wire keeps it in place. There's no clip. I think I like the kind with a clip more, but I have to give these a bit more time. 
After all of my hair is done I go to bed and when I get up I remove the rollers and use hair spray to secure the curls. If I sleep for only couple of hours and my hair is still damp in the morning I will blow dry it a little before removing the rollers. 
These rollers give me the most amazing curls. As for the curls size, the thicker the roller the bigger the curl. 

S vremena na vreme volim da potpuno prestanem sa korišćenjem prese i figara za kosu. Možda mislite da je nemoguće imati savršenu frizuru bez njih, u stvari može da se napravi neverovatna frizura samo sa sunđerastim viklerima. Pre nekoliko godina ja nisam imala ni presu ni figaro, jedino što sam koristila su bili ovi vikleri. Mnogo lako se koriste i evo kako ja to radim.
Operem kosu pred spavanje, ostavim je da se osuši sama od sebe dok mažem nokte, čitam, gledam neke serije ili nešto tako. Kada mi je kosa prosušena onda je vreme za viklere. Kosa treba da je dobro raščešljana, ja koristim Tangle teezer i četku za rašešljavanje. Sledeći korak je da podelite kosu na pramenove. Izbrojte koliko imate viklera i podelite kosu na isti broj pramenova. Gornji deo kose podignite i prvo uvijte donji deo. Ja volim da držim vikler vertikalno i onda da uvijem pramen oko njega, počevši od korena. Kada je pramen obmotan onda zakažim vikler. Neki imaju krajeve koji mogu da se zakače, i njih je najlakše koristiti. Ovi koje sam slikala nisu takvi, njih tek sada probam, imaju žicu unutra tako da samo savijete vikler i žica će ga držati na mestu. Nema potrebe kačiti ih. Meni se oni koji se kače više sviđaju, ali moram i ove druge još malo da isprobam da bih stekla potpun utisak. Vikleri koje sam ja kupila su Stevan Still plavi vikleri. Stevan Still ima šest debljina viklera u ponudi, ovi su drugi po debljini. Plavih ima šest u pakovanju, ja sam kupila dva pakovanja jer imam dosta kose ali mi realno treba deset viklera za celu kosu. Mogu da se kupe u Liliju. 
Kada uvijem celu kosu, odem na spavanje i kada ustanem skinem viklere i isprskam kosu lakom da ''ojačam'' lokne. Ako spavam samo nekoliko sati i kosa mi i dalje bude vlažna ujutru malo je prosušim fenom pre nego što skinem viklere. 
Sa ovakvim viklerima imam neverovatne lokne. Što se tiče veličina lokni, što je vikler deblji lokna će biti veća.