For all of us who have thick skin (sounds weird, but is a real thing) scrubbing is a must. Normally I am a fan of good old scrubbing glow. Not everyone is thrilled by the way the glove scrubs, I'm among those who love it and I use it every other day. Once a month I usually make my own scrub mixing the sea salt and any shower gel I'm using at the moment. This is a strong scrub so I don't recommend using it often. 

Although my usual scrubbing routine is enough most of the time, summer brings out some new challenges like self-tanning and careful hair removal which demand very thorough everyday scrubbing. Glove scrubbing is not good enough and sea salt scrub is too aggressive for everyday use so this time of the year I usually buy some body scrub I can use often. 

This time I found a Freeman scrub I like a lot. It's their Pomegranate and sugar body scrub. I've used Freeman Guava and salt body scrub before and they are pretty much the same, except the Pomegranate one smells nicer.

I like the way it works, it removes dead skin well and it's not too aggressive so it won't make your skin red or irritated. The texture is a bit sticky, it is a sugar scrub after all, but it washes off easily. Only downside is the small packaging, it's only 150 ml (6 oz) and you use it up quickly. Still, it's a good size for traveling because it's not to heavy of bulky. 

What is your favourite summer scrub? Which one would you recommend trying?



Za sve nas sa debelom kožom (zvuči čudno, ali je istinito) piling je obavezan. Obično najviše volim da koristim rukavicu za piling. Ne vole svi način na koji ona uklanja mrtve ćelije kože, ja sam od onih koji je vole i koristim je svakog drugog dana. Jednom mesečno napravim svoj piling tako što pomešam morsku so i bilo koji gel za tuširanje koji u tom momentu koristim. Ovako se dobije prilično jak piling pa ne preporučujem njegovo često korišćenje.

Iako mi je ovakva piling rutina najčešće dovoljna, leto donosi nove izazove kao što su samopotamnjivanje i depilacija koji zahtevaju temeljan svakodnevni piling. Rukavica u ovom slučaju nije dovoljna dok je piling od morske soli previše agresivan za svakodnevnu upotrebu tako da u ovo doba godine obično potražim i neki piling koji mogu često da koristim.

Ovog puta to je Freeman piling koji mi se jako svideo. U pitanju je njihov piling za telo od nara i sećera. Ranije sam koristila Freeman piling za telo od guave i soli i uglavnom se ne razlikuju puno, osim toga što piling od nara miriše lepše. 

Sviđa mi se kako radi, efikasno uklanja mrtve ćelije, nije previše agresivan pa koža od njega neće biti crvena ili iziritirana. Tekstura je pomalo lepljiva, što nije čudno jer sadrži šećer, ali se lako ispira. Jedina loša strana je malo pakovanje, ima samo 150 mililitara što se brzo potroši. Ipak, ovo je dobra veličina pakovanja za putovanja zato što pakovanje nije teško ni glomazno.

Koji je vaš omiljeni letnji piling za telo? Da li imate preporuku za neki koji treba probati?