French pharmacies are magical places for all beauty lovers. While your normal drugstores sells products that are convenient and practical (all of the ''bad'' ingredients included) french pharmacies store brands that belong to the luxury cosmetics department, made with natural ingredients, most of them in chic white packaging. French pharmacies are the home of some of the most amazing and well known skincare products, like Bioderma micellar water and Nuxe dry oil. If you are a beauty geek then you probably know your way around french brands. On the other hand, if you are just now beginning to explore beauty products and want to try out some of those famous brands, your head is probably spinning. There are so many choices these days that sometimes you don't know where to begin. 

Here are three products I think are excellent for beginners, for both skin and hair. I didn't include the famous Bioderma micellar water, it is a cult product and a great one, but there are so many amazing micellar waters out there and you don't have to buy the expensive ones like Bioderma.

Nuxe Micellar foam cleanser You gotta love Nuxe. I just adore their dry oil, I use it mostly for my hair, but it can also be used for your face and body. This cleanser is very gentle and it cleans so well, removing all the residue makeup, oil and dirt. I know some people think you shouldn't buy pricey cleansers, but form time to time I think it's nice to pamper your skin a bit and use a truly great cleanser.

Klorane dry shampoo with oat milk One of the best dry shampoos I've ever used. It makes my hair look clean, fresh and full of volume. This dry shampoo has an unique scent, natural and clean. There really isn't a dry shampoo like this one. Most of them are heavier and leave the powdery residue. Even the ones that are very good. That's why I think this one is worth trying.

Caudalie Grape water While Caudalie's Beauty elixir is one of my all time favourite skincare products, it might be too much for someone who doesn't have a complicated skincare routine. I know some people don't like the way it smells and the tingling sensation on the skin when you use it. A great way to start with Caudalie is to try their Grape water. It's light, hydrating and gentle, it has no smell and can fit into any skincare routine.



Francuske apoteke su magično mesto za sve ljubitelje proizvoda za lepotu i negu. Dok obične drogerije prodaju proizvode koji su praktični i jednostavni (i sa dosta ''loših'' sastojaka) francuske apoteke pune su brendova koji pre pripadaju kategoriji luksuzne kozmetike, napravljeni su od prirodnih sastojaka i većina je u šik belim pakovanjima. Francuske apoteke su dom nekima od najboljih i najpoznatijih proizvoda za negu, kao što su Bioderma micelarna voda i Nuxe suvo ulje. Ako ste zaluđenik za proizvode za negu, verovatno znate da se snađete među ovim brendovima. S druge strane, ako tek sada počinjete da istražujete proizvode i želite da probate neke od ovih poznatih brendova, velika je šansa da ne znate odakle da krenete. Izbor je danas toliko veliki da nekada ne možete da se orjentišete. 
Ovo su proizvodi za koje smatram da su odlični za početnike, za negu kože ali i kose. Nisam uključila popularnu Bioderma micelarnu vodu, ona jeste kultni i odlučan proizvod, ali danas postoji dosta dobrih micelarnih voda, pa ne morate da kupujete skuplje kao što je Bioderma.

Nuxe micelarna pena za čišćenje Nuxe je brend koji ne možete da ne volite. Obožavam njihovo suvo ulje, koristim ga za kosu, ali možete da ga koristite i na licu i telu. Ova pena je jako nežna i odlično čisti, uklanja svu zaostalu šminku, ulje i nečistoću. Znam da ima onih koji smatraju da ne treba kupovati skupe proizvode za čišćenje lica, ali mislim da je s vremena na vreme lepo da malo ''razmazite'' kožu i koristite zaista sjajan proizvod za čišćenje.

Klorane suvi šampon sa ovsenim mlekom Jedan od najboljih suvih šampona koji sam probala. Kada ga koristim kosa mi deluje čisto, sveže i puna je volumena. Klorane suvi šampon ima jedinstven miris, prirodan i svež. Zaista ne postoji suvi šampon kao što je ovaj. Većina je teža i ostavlja puderasti ostatak na kosi. Čak i oni koji su jako dobri. Zato mislim da ovaj vredi probati.

Caudalie Grape water Dok je Caudalie Beauty elixir jedan od mojih omiljenih proizvoda za negu, može da bude previše za nekoga ko nema komplikovanu rutinu za negu kože. Znam da nekima smeta kako miriše i osećaj hlađenja i golicanja koji on na koži izaziva. Odličan način da počnete da istražujete Caudalie je da probate Grape water. Lagana je, hidrantna i nežna, nema miris i može savršeno da se uklopi u bilo koju rutinu za negu kože.





SHOP THE POST