Holidays are fastly approaching and you are probably adding finishing touches to your decorations. I love decorating for the holidays, it's one of the things I truly enjoy. Here are some simple and easy DIY holiday decorations you can do even at the last minute.


DIY garland wreath

Although it's hard to make garland looking non tacky, you can always make a super pretty wreath out of it. Here I just cut it to the appropriate length and arranged it with Christmas ornaments and candles on a decorative plate that is usually on my coffee table.

Christmas lights in a vase

I love finding new ways to use traditional decorations and this year I was a bit bored of good old lights wrapped around a Christmas tree. Well, I might also do that and I did add one set of lights above my bed, but the solution I liked the most is putting the lights in an empty vase. It's ridiculously easy and it looks so good! This is actually a fish bowl I use as a vase.

Tree ornaments in a vase

This is the last one including a vase, I promise. After years of Christmas decorating I thought I would change things a bit and see how can I use my tree ornaments in a different way. So I put these pretty ornaments in a square vase and I think it turned out pretty good!

Tree ornaments in a bowl

A variation of the previous one, but you can experiment with it more, because it's easier to arrange more ornaments in a bowl. I also added some silver beads that match my ornaments.

What are your ideas for interesting Christmas decorations?


Praznici su sve bliže i verovatno već dodajete poslednje izmene svojim ukrasima. Obožavam da ukrašavam za praznike, to je jedna od stvari u kojima zaista uživam. Ovde su neke jednostavne i lake dekoracije koje možete da napravite i u minut do 12.

Venčić od girlande

Iako je teško da dekorišete girlandama a da to ne izgleda kičasto, uvek možete da napravite prelep venac od girlande. Ovu sam isekla na dužinu koja mi odgovara i aranžirala je sa ukrasima za jelku i svećama na dekorativnom tanjiru koji mi inače stoji na stočiću za kafu.


Sijalice za jelku u vazi

Volim da pronalazim nove načine za korišćenje tradicionalnih ukrasa i ove godine su mi malo dosadile standardne sijalice obmotane oko jelke. Iskreno, na kraju ću verovatno i da ih stavim na jelku, a već sam jedan par namestila i iznad kreveta, ali rešenje koje mi se najviše dopalo je da ih stavim u praznu vazu. Prelako je i izgleda tako dobro! Ovo je u stvari akvarijum koji inače koristim kao vazu. 

Ukrasi za jelku u vazi

Ovo je poslednji predlog koji uključuje vazu, obećavam. Posle godina i godina kićenja jelke pomislila sam da malo promenim rutinu i vidim kako bi ukrasi za jelku mogli drugačije da se iskoriste. Pa sam stavila ove lepe ukrase u kockastu vazu i mislim da je ispalo prilično dobro.

Ukrasi u činiji

Varijacija prethodnog, ali u slučaju činije možete više da eksperimentišete jer je lakše smestiti više ukrasa u nju. Dodala sam i srebrne kuglice koje su se slagale sa ukrasima.


Koji su vaši predlozi za zanimljive novogodišnje dekoracije?




Follow my blog with Bloglovin