To me ruffles scream summer. Nothing like a nice ruffle shirt paired with a pair of shorts or wide leg pants. Or even better, a dress with ruffles! We all know how hard it can be to look stylish in the heat, but if you find a top like this one you'll for sure look chic. And will for sure survive a heat wave. I love the vibe of this outfit, I've added a vintage Spanish comb to make a whole combo more interesting.

Karneri mi uvek označavaju leto. Ništa kao lepa bluza sa karnerima uparena sa šortsom i pantalonama sa širokim nogavicama. Ili još bolje, haljina sa karnerima! Svi znamo koliko je teško izgledati stilizovano kada je jako toplo, ali ako pronađete bluzu kao što je ova sigurno ćete izgledati šik. I preživeti toplotni talas. Volim celu ovu kombinaciju, dodala sam i vintidž češalj za kosu da bi bila zanimljivija.





These kid of combs were worn mainly during Victorian period, but they originate from peineta hair combs, thus the name Spanish comb. Peineta hair combs got their recognizable look in 19th century, but they date back to 17th century and in some parts of Iberian peninsula they were worn even in 5th century BC. Today peineta is worn during special occasions like weddings and by flamenco dancers during performances. The comb I'm wearing here is Victorian, I have quite a few because collecting them is one of my hobbies. I think it looks so nice with this blouse and it gives a nice touch to the whole outfit.

Ova vrsta češljeva se najviše nosila u viktorijanskoj eri, ali potiču od peineta češljeva za kosu, pa često možemo čuti i naziv španski češalj. Peineta češljevi su dobili svoj prepoznatljivi izgled u 19. veku, ali potiču još iz 17. veka, u nekim delovima Iberijskog poluostrva nosili su se i u 5. veku pre nove ere. Danas se takođe nose tokom svečanosti i posebnih prilika kao što su venčanja i deo su nošnje za flamenko ples. Češalj koji ja nosim ovde je viktorijanski, imam ih nekoliko i skupljam ih iz hobija. Mislim da izgleda jako lepo sa ovom bluzom i lepo je dopunjava.











H&M blouse
H&M pants
Deichmann espadrilles
Vintage Gucci bag
Ray Ban sunglasses
Vintage hair comb
Vintage bracelets
Ti Sento ring



Follow my blog with Bloglovin