It's almost middle of August and by now you probably have your summer SPFs covered. I'm also still ''vacatoning'' (sigh, I wasn't on a holiday this long for years) and therefore I'm a bit late with this post, but what the heck, some of you may still find it useful. Also, sometimes when you are back from vacation you realize which products didn't work for you and are happy to find new ones. Picking the perfect beach SPF is actually a complicated task, you only test one product per year (on the average) so you don't really switch them up often. 

Skoro je sredina avgusta i do sada verovatno imate sve svoje kreme za zaštitu od sunca. Ja sam i dalje na odmoru (oduševljena sam ovom činjenicu, godinama nisam bila ovako dugo na moru) i zato malo kasnim sa ovim postom, ali što da ga ne objavim, nekima će možda ipak biti od koristi. Pored toga, nekada i kada se vratite sa odmora shvatite koji vam proizvodi nisu odgovarali i želite da pronađete nove. Biranje savršene kreme za sunčanje može biti komplikovano, u proseku testirate jednu godišnje pa ih i ne menjate puno.


This year I tried La Roche-Posay Anthelios for the first time. I heard so many great things about this SPF from the people who know a lot about skin care as well as people who knew little about the subject. They all said it's an amazing SPF. After trying it out I do have to say it's an excellent product. It protected my skin well and didn't break me out. Breaking out is actually the biggest problem I have with SPF lotions. My skin is oily and every time I use a product packed with silicones (unfortunately a lot of SPFs are) pimples are bound to happen. Although I think this is a great product, SPF 50 is too much for me, I hardly ever burn and reapply my SPFs religiously so I don't need an SPF that high. I also noticed it sticks to the fabric like crazy, I had a lot of trouble washing it off my bathing suits (I even had to buy a Greek laundry detergent to wash it out while I was on Crete): Huge plus is that you can use it on the face as well, which I'm doing now while using Nivea sun spray on my body. I know, Nivea sun care products, groundbreaking, but after years of trying out all the different brands and products I'm back to Nivea SPFs.

Ove godine probala sam La Roche-Posay Anthelios po prvi put. Čula sam mnogo sjajnih stvari o ovoj kremi, od ljudi koji znaju dosta o nezi kože, ali i od laika koji su osrednje informisani o ovoj temi. Svi oni su rekli da je odlična. Sada kad sam je i ja isprobala mogu da kažem da jeste jako dobra. Štitila mi je kožu i nije mi izazvala bubuljice. Bubuljice su zapravo najveći problem koji ja imam sa kremama za sunčanje. Koža mi je masna i svakog puta kada koristim proizvod koji sadrži dosta silikona (a nažalost mnoge kreme za sunčanje su takve) bubuljice su neminovne. Iako mislim da je ovo dobar proizvod, zaštitni faktor 50 je za mene previsok, retko izgorim na suncu i pored toga imam naviku da jako često nanosim kreme za sunčanje pa mi tako visok faktor zaista nije potreban. Takođe sam primetila da se lepi za tkaninu, dosta sam se pomučila dok sam ga oprala sa kupaćih kostima (čak sam morala da kupim i grčki prašak za veš da bih ih prala kad sam bila na Kritu). Veliki plus je što možete da ga koristite i na licu, što ja trenutno radim dok za telo koristim Nivea sprej za sunčanje. Znam, Nivea za sunčanje, jako inovativno od mene, ali posle nekoliko godina isprobavanja drugih brendova i proizvoda vratila sam se Nivea sprejevima za sunčanje.



For the face I've been using SPF powder, which is a concept I tried for the first time. I wanted to try the one from Peter Thomas Roth, but it was impossible to find (you can try Amazon, I just couldn't justify the shipping cost) so I got Mineral Fusion instead. I will write a separate post about the powder, it would just be too much to put the whole review in this post. Anyways, besides the beach face SPF I always wear face SPF daily. Or at least I try, I haven't been so good with it in the past couple of months. For me the easiest way to always use SPF on your face is with your moisturizer. Just find the one that already has SPF and you are set. Like I said probably million times before, my favourite moisturizer is Murad Oil control mattifier. My favourite foundation, LIly Lolo Mineral foundation also happens to have SPF 15 (same as Murad moisturizer) and if you are looking for good powder foundation with SPF I can't recommend this one highly enough.

Za lice sam koristila puder u četki sa SPF-om, što je koncept koji sam po prvi put probala. Želela sam da probam takav puder brenda Peter Thomas Roth, ali bilo ga je skoro nemoguće naći (ima ga na Amazonu, ali zaista nisam mogla da mu opravdam cenu slanja) pa sam probala Mineral Fusion puder umesto njega. Napisaću poseban post o ovom proizvodu, bilo bi previše da uključim i tu recenziju u ovaj post. Pored SPF pudera za plažu uvek nosim kreme sa zaštitinim faktorom tokom dana. Ili se bar trudim, nisam baš bila istrajna što se toga tiče tokom prethodnih nekoliko meseci. Za mene je to najlakši način da svakog dana ''nosite'' zaštitni faktor, da ga imate u kremi. Samo pronađite takvu kremu koja vam odgovara i to je to. Kao što sam rekla otprilike milion puta, moja omiljena krema za lice je Murad Oil control mattifier. I moj omiljeni puder za svaki dan, Lili Lolo mineralni puder takođe ima SPF 15 (isto kao i Murad) pa ako tražite dobar puder u prahu sa zaštitnim faktorom, ovaj je moja iskrena preporuka.



Follow my blog with Bloglovin