Since my skin started to be oily I started to look for a perfect moisturizer. It was a long journey before I found the one that is just right. If you want to see the list of my favourite moisturizers, you can in this post here. All of those moisturizers worked fine, but just this one was able to do all things I expect from a moisturizer (yes, I even have high expectations from a moisturizer). And here's what I look for:
-it has to moisturize well (that's the point, right?), no dry patches allowed
-it has to mattify superbly, no greasy face and melting makeup at the end of the day
-SPF is a must! I don't like to use a separate product with SPF unless I'm on a holiday
-no breakouts 
-no clogged pores
-the minimal amount of harmful ingredients and absolutely no parabens allowed
-it has to be easy to apply makeup over it
The only moisturizer that could achieve all of that was Murad Oil-Control Mattifier. It's an amazing product. From time to time I try a different one out of curiosity or in order to write a review about it, but the real treat is when I go back to using Murad and remember how good it actually is! Only downside is the price, though I like to invest in my skin and this product is definitely worth every penny! Some people don't like the smell, I don't mind, to me it smells clean and fresh, like a pharmacy. If you were planing to invest in a good face moisturizer for oily skin, you can't go wrong with this one.

Od kada je koža počela da mi bude masna kreće i moja potraga za savršenom kremom za lice. Moram da priznam da je prošlo dosta vremena dok nisam pronašla onu koja mi sasvim odgovara. Ako želite da vidite sve moje omiljene kreme za lice možete u ovom postu ovde. Svaka od tih krema je bila dobra, ali nijedna sem ove nije ispunila sva moja očekivanja (da, ja imam visoka očekivanja čak i od kreme za lice). I evo šta sve moja idealna krema mora da ispuni:
-da dobro hirdrira (inače nema poente, zar ne?), bez suvih delova kože
-mora da odlično matira, bez lica koje se sija i šminke koja se topi na kraju dana
-zaštitni faktor je obavezan, ne volim da koristim dodatni proizvod sa zaštitnim faktorom sem na letovanju
-da mi od nje ne izlaze bubuljice
-da ne zapušava pore
-da sadrži što manje štetnih sastojaka i da nema parabene
-da se preko nje šminka može lako naneti
Jedina krema koja je mogla sve to da ispuni je Murad matirajuća krema (Oil-Control Mattifier). Ovo je stvarno neverovatan proizvod. S vremena na vreme ja i odlučim da probam drugu kremu, čisto iz radoznalosti ili da bih napisala recenziju o njoj, ali pravo uživanje je kad počnem ponovo da koristim Murad kremu i setim se koliko je zapravo dobra! Jedina mana je cena, mada ja volim da ulažem u negu svoje kože a i ova krema stvarno vredi svaki dinar! Čitala sam recenzije u kojima se ljudi žale na miris kreme, meni lično ne smeta, miriše mi čisto i sveže, kao apoteka. Ako želite da investirate u dobru kremu za masnu kožu, sa ovom nema promašaja.