3/26/2015

Covering redness with green concealer/does it work?We all know how the story goes: green concealer is supposed to cover any redness on your face, but does it  really work like that? I've been trying all sorts of makeup tricks for many, many years. Some are simple, like setting the foundation with powder, while some are more tricky, like doing an Arabic smokey eye using duct type. And while some work like magic, others are a waste of time. So how does green concealer stand?
First of all it depends on the concealer. My old one from Oriflame did wonders, while this one from NYX requires more skills for same results. It's their HD concealer in the color CW 12. From testing both concealers I've realised, the creamier concealer the bigger chances for success. It blends into the skin better and therefore is less visible. NYX concealer is too dry and won't blend as nicely.
Other thing to keep in mind is: you need a heavy duty foundation to cover the green patches. When you are done with covering all the redness, you are facing another challenge, covering the green concealer. You can't possibly get away with wearing only powder foundation.
Now the crucial part, the more redness you have the harder the process. I actually don't have any redness on my skin, only some healing pimples that are red at one point. If your have a lot of red areas on the face, it's better to just use foundation to cover them up. If you start spreading the concealer, you'll end up with greenish face that you then have to cover with foundation anyways. It's much easier to just use foundation, and it also looks nicer without that added layer of concealer underneath.

What's the verdict? I think covering redness with green concealers is highly overrated. It works for small spots, but only if you'll use foundation on top, otherwise the concealer will show. Using it on the larger areas is time consuming and won't look as nice. Also the type of concealer is crucial for this adventure, the creamier the better.
What do you think, do you use green concealer?


Svi znamo ovu priču: zeleni korektor bi trebalo da pokrivaju crvenilo na licu, ali da li je zaista tako? Već dugi niz godina isprobavam razne trikove sa šminkom. Neki su jednostavni kao finiširanje tečnog pudera puderom u prahu, dok su neki malo komplikovaniji, kao šminkanje orjentalnog smokey eye-a uz pomoć selotejpa. Dok neki neverovatno deluju, drugi su čisto gubljenje vremena. Pa gde je u toj celoj priči zeleni korektor?
Pre svega zavisi od tipa korektora. Stari iz Oriflejma koji sam koristila je odličan, dok je za ovaj NYX korekor potrebno malo više veštine da bi se dobili isti rezultati. To je njihov HD korektor u nijansi CW 12. Iz testiranja oba korektora shvatila sam da što je korektor kremastiji, veće su šanse za uspeh. Bolje se razmazuje po koži i samim tim je manje vidljiv. NYX korektor je previše suv i ne razmazuje se tako lako.
Druga stvar koju treba imati u vidu je da je potreban puder veće pokrivne moći da bi se pokrili zeleni delovi. Kada prekrijete crvenilo, nailazite na drugi izazov, prekrivanje zelenog korektora. U ovom slučaju šminka ne može da prođe samo sa puderom u kamenu.
Dolazimo i do ključnog dela, što više crvenila imate, proces je komplikovaniji. Ja ni nemam toliko crvenila na koži, jedino bubuljice koje u toku procesa zarastanja budu crvene u jednom periodu. Ako imate dosta crvenila na licu, bolje je koristiti puder veće pokrivne moći. Ako počnete da nanosite korektor, završićete sa zelenkastim licem koje ćete potom svakako morati da prekrijete puderom. Mnogo je lakše koristiti samo puder, a i lepše izgleda bez dodatnog sloja korektora koji je ispod.

Koja je na kraju presuda? Mislim da je pokrivanje crvenila zelenim korektorom precenjeno. Korisno je za manje tačkice, ali samo ako se preko nanese puder, inače će korektor biti vidljiv. Nanošenje na veće površine oduzima dosta vremena i ne izgleda toliko lepo. Takođe, tip korektora je ključan za ovu avanturu, što je kremastiji, to bolje.
Šta vi mislite, da li koristite zeleni korektor?SHARE:

13 comments

 1. Ako imam crvenilo prekrijem sa Ctrice kamuflazom i zdravo... :D Meni je savrsena za te situacije... bukvalno fasada i nista se ne vidi poslije. Zelenog korektora me uvijek bilo strah!!! :D

  ReplyDelete
 2. Replies
  1. Nisam taj Catrice korektor probala, ali njihova rumenila su mi odlična! :)

   Delete
 3. Ne znam da li Avon jos uvek ima u ponudi calming effects zeleni korekror u tubici koji je dosta tecan i meni je predobar i ne ostavlja zelenu boju kad se malo upije i ne treba puno a ublazava crvenilo :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sličan je i Oriflame koji dolazi u paleti sa još nekoliko nijansi za pokrivanje nepravilnosi. Ja do sada nisam otkrila neki koji ne ostavlja ''zelenilo'' tako da bih Avon rado probala, ako ga imaju i dalje. :)

   Delete
  2. Ima i avon paleticu od 4 korektora koji su solidni. Koristila sam ih odavno sa onom cetkicom koja ide uz njega ali verovatno zbog toga nisam bila odusevljena. Ovaj trenutno nemaju ali mozda ga ponovo ubace pa pogledaj, meni je predobar :)

   Delete
 4. Takav je i moj utisak, mislim da se čak i upaljene akne mogu prekriti i standardnim korektorima u kombinaciji sa jačim puderima.

  ReplyDelete
 5. Što se tiče crvenila meni pali standardni korektor i puder,ali su podočnjaci/plavetnilo to što me muči,još uvijek nisam našla jedan proizvod kojeg ću da se držim...:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja trenutno koristim NYX HD korektor za podočnjake koji nisu preterano izraženi, a ako su više vidljivi preko stavim Alverde Puder Camouflage. Ljudi se dosta plaše da koriste ovaj puder za podočnjake (čemu je i namenjen) zato što misle da će privući pažnju na njih. On u stvari odbija svetlost i smanjuje njihovu vidljivost, slično kao i YSL Touche Eclat (koji je nešto najbolje što sam ja koristila na podočnjacima ikada). :)

   Delete
  2. Taj puder za podočnjake nisam nikada probala,a mnogi mi spominju ovu catrice kamuflažu pa ćemo vidjeti šta od tog ću probatiiii,vjerovatno oboje,jer baš su mi izraženi podočnjaci,pa teško nađem šta mi odgovara. Za nyx sam čula da se uvlači u bore :/ hvala ti na savjetu probat ću i to sigurno samo da dođe na red ;)

   Delete
  3. Catrice moram i ja da probam, dosta su ga svi ishvalili. Uvlači se, kada sam pisala post o njemu to je bila jedina mana koju sam mu našla, ali ja nekako uspem to da rešim razmazivanjem i fiksiranjem puderom. :)

   Delete

Feel free to share your thoughts!